Graceland

449.00kr

”If the opening drum “thwacks” on “Boy In the Bubble,” don’t sound deep, ultra-tight and tuneful, blame your system, not the record.” – Fremer recenserar i Analog Planet.

Slut i lager

Artikelnr: ALEG 4721 Kategorier: , , Etiketter: , ,

Beskrivning

Graceland är Paul Simons sjunde soloskiva, och är inspelad i New York, London, Los Angeles, Louisiana och Sydafrika. Inspelningarna tog plats mellan oktober 1985 och juni 1986 och skivan släpptes 25 augusti 1986. Jag minns det som igår.

Att inspelningar gjordes i Sydafrika skapade en kontrovers, eftersom det pågick en kulturell bojkott mot landet. Paul Simon hotades till livet men räddades av E Street Bands Steven Van Zandt. Det och annat om skivan kan ni läsa om i Rolling Stone.

Denna utgåva är en jubileumsutgåva gjord 25 år efter att skivan kom. Roy Halee, som var ljudtekniker på första inspelningen, har remastrat från originalbanden tillsammans med Ryan Smith hos Sterling Sound. Läs mer om detta hos Analog Planet.

P.S. Om du känner att du gillar det afrikanska men istället för Paul Simon hellre skulle vilja höra sån musik med nån lite yngre, kanske helst en kvinna som tidigare mest sysslat med new wave och punk, och som sjunger på franska, och som dessutom gjorde det redan 1984 – då kan jag rekommendera Zulu Rock med Lizzy Mercier Descloux. Så vitt jag vet finns det ingen tillgänglig nyutgåva, så den får ni leta på andrahandsmarknaden efter. D.S.

Låtar (och då är vi tillbaka på Graceland)

A1 – The Boy In The Bubble
A2 – Graceland
A3 – I Know What I Know
A4 – Gumboots
A5 – Diamonds On The Soles Of Her Shoes
B1 – You Can Call Me Al
B2 – Under African Skies
B3 – Homeless
B4 – Crazy Love, Vol. II
B5 – That Was Your Mother
B6 – All Around The World Or The Myth Of Fingerprints

Musiker
Här hänvisar jag till Wikipedia. Det var många personer med på denna skiva. Hade man tryckt in alla i studion samtidigt så hade varit lika trångt som när Brian Wilson i Beach Boys lekte Phil Spector som bäst…

Ytterligare information

Vikt 370 g
Antal skivor

1

RPM

33 1/3

Mono/Stereo

Stereo

Vinylvikt

180 gram

Skivbolag

År

2012

Mastrad av

Ryan K. Smith

Pressad av

Record Technology Incorporated

Ursprungligt skivbolag

Ursprungligt år

1986