Publicerad den

Beach Boys

En av anledningarna till att jag startat den här webbutiken är att jag för några år sedan ville ha tag i några av Analogue Productions  nyutgåvor av Beach Boys-skivor, och då hittade jag bara ett ställe som sålde dom och då tänkte jag att det gör ju inget om det fanns ett till ställe som kan serva den Beach Boys törstande befolkningen i Sverige.

Så det föll sig naturligt att ta in en del av dessa Beach Boys-skivor i sortimentet, men det verkar som att törsten kanske var lite mindre än jag uppskattat.

Det många missar är att Beach Boys var bra innan Pet Sounds, och de var bra efter Pet Sounds. Innan Pet Sounds så satte de musik till upplevelsen av att vara ung, känslan av att hela livet framför sig, obesvarad kärlek, strandhäng. vemod, motorintresse, och allt annat som man känner under den perioden i livet. Sen efter Pet Sounds och misslyckande med Smile så speglar musiken mer sånt som har med vuxenlivet att göra som förvirring, mentala problem, drogberoende och konflikter på arbetsplatsen. (Ok, de flesta kanske har ett lite mer funktionellt vuxenliv än vad bröderna Wilson har haft).

Förutom kanske deras första skiva, så skulle jag säga att varje platta fram till mitten av sjuttiotalet innehåller minst ett par omistliga guldkorn. Om man vill komma in mer på Beach Boys så rekommenderar jag först och främst Today!, Summer Days (And Summer Night!!)  före Pet Sounds och Sunflower och Surf’s Up efter.

Hursomhelst, för att underlätta lite för er som vill känna er som sjutton år igen, så kör vi en rea på de pre-Pet Sounds plattor som finns i lager.