My Funny Valentine – Miles Davis In Concert

549.00kr

”Presented in reference-standard fidelity, the record boasts balances, tonalities, and airiness that duplicate the experience of witnessing live jazz in an acoustically ideal hall” – Från Mobile Fidelitys beskrivning av skivan.

Slut i lager

Artikelnr: MFSL 1-431 Kategorier: , , Etiketter: , ,

Beskrivning

My Funny Valentine är en skiva med Miles Davis. Den är en inspelning av en konsert i Lincoln Center i New York 12:e februari 1964. Det gjordes släpptes två skivor med material från konserten. Four & More innehåller uptempo-låtarna, medan denna innehåller de lite lugnare låtarna. Originalutgåvan släpptes 23:e februari 1965.

Denna LP är en av de senaste årens återutgivningar av Miles Davis skivor av Mobile Fidelity. Enligt dem är så presenterar denna utgåva en balans, tonalitet och en luftighet som återskapar upplevelsen av att höra jazz live i en konsertlokal med ideal akustik.

Konserten var en välgörenhetskonsert för medborgarrättsrörelsen, för vilken Miles Davis var en uttalad supporter. Han gick därför med på att avstå från att ta något gage för spelningen. Han valde att inte nämna detta för sina bandmedlemmar förrän precis innan de skulle gå på. Detta ledde till en hetsig diskussion då de inte tyckte att han skulle bestämma vad de skulle göra med sitt gage. Diskussionen avslutades med att om de ville vara med i Miles Davis band så fick de spela konserten på hans villkor. Och så blev det. I sin självbiografi så skriver Miles att detta bråk och spänningen mellan honom och bandmedlemmarna var anledningen till att musiken blev så intensiv den kvällen..

Läs mer om skivan på Wikipedia 

Musiker:
Miles Davis – trumpet
George Coleman – tenorsaxofon
Herbie Hancock – piano
Ron Carter – kontrabas
Tony Williams – trummor

Låtar:
A1 – My Funny Valentine 14:54
A2 – All Of You 14:44
B1 – Stella By Starlight 12:55
B2 – All Blues 8:52
B3 – I Thought About You 11:08

 

Ytterligare information

Vikt 410 g
Antal skivor

1

RPM

33 1/3

Mono/Stereo

Stereo

Vinylvikt

180 gram

Skivbolag

År

2016

Mastrad av

Krieg Wunderlich

Pressad av

Record Technology Incorporated

Ursprungligt skivbolag

Ursprungligt år

1965

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.